To overview
15/10/2019

BAM Contractors en Viabuild brengen asfaltcentrales onder in joint venture BV Asphalt

BAM Contractors nv en Viabuild kondigen aan dat ze hun asfaltcentrales, respectievelijk in Vinalmont en Grimbergen, samenbrengen in een nieuw bedrijf: BV Asphalt. BAM Contractors en Viabuild worden gelijke partners in deze joint venture. Ze brengen talenten en expertise samen en versterken zo de service voor hun klanten.

BV Asphalt zal haar operationele activiteiten starten zodra de Belgische Mededingingsautoriteit haar goedkeuring heeft gegeven. De beide ondernemingen verwachten deze goedkeuring tijdens de eerste maanden van 2020 en zullen vanaf dat moment met beide centrales kunnen samenwerken.

Michael Boriau van Viabuild: “Dankzij de synergieën tussen onze aannemingsbedrijven, kunnen we klanten een nog betere service aanbieden. Het spreekt voor zich, dat we intensief met beide centrales zullen samenwerken voor het realiseren van uiteenlopende projecten.”

Jan Folens van BAM Contractors vult aan: “Wij verheugen ons op deze samenwerking. Het is immers onze ambitie om nog dichter bij onze klanten te staan en meer projecten te realiseren die centraal in het land gesitueerd zijn. In de asfaltsector is een korte transportafstand tot de werven cruciaal, dit om de kwaliteit te waarborgen. Daarom zijn we ervan overtuigd dat deze samenwerking ook de juiste stap is om onze huidige en toekomstige klanten optimaal te bedienen.”

Beide moederbedrijven blijven autonoom opereren in een zeer boeiende en uitdagende sector. BV Asphalt zal onafhankelijk van Viabuild en BAM Contractors werken. De centrales hebben de beste experts in huis. De kennisdeling zal de kwaliteit van de asfaltproductie ten goede komen. BV Asphalt, dat is optimaliseren, innoveren, excelleren.