To overview
10/10/2019

Nieuw kantoorgebouw BAM Contractors in Sint-Truiden

Recent nam BAM Contractors een gloednieuw kantoorgebouw in Brustem in gebruik. Dit gebouw zal medewerkers van zowel BAM Contractors, BAM Track, BAM Asphalt verwelkomen, alsook een flexibele werkplek aanbieden voor alle medewerkers van andere entiteiten van BAM Belgium.

Om de werf optimaal te plannen en te zorgen dat iedereen met dezelfde informatie aan de slag kon, werd ervoor geopteerd om een BIM-coördinatiemodel op te maken. Dankzij deze efficiënte voorbereiding, en het harde werk van de collega’s die dit gebouw rechtzetten, nam het bouwproces slechts 13 werkmaanden in beslag.

Duurzaamheid is een belangrijk aspect in alle projecten van BAM Contractors en dat was ook voor dit project niet anders. Zo staan er op het dak niet minder dan 240 zonnepanelen (80kWpiek) om energie op te wekken, en werden er oplaadpunten voorzien voor fietsen en auto’s. Voor de verwarming en koeling van het gebouw opteerden we voor een milieuvriendelijk en energiebesparend koude/warmteopslagsysteem, waarbij energie met de ondergrond uitgewisseld wordt. Het regenwater (her)gebruiken we voor het Labo en de sanitaire voorzieningen. Dankzij al deze maatregelen is ons nieuwe kantoorgebouw Bijna-EnergieNeutraal (BEN).

Naast duurzaamheid ligt de focus ook op het welzijn van onze collega’s en de nieuwe manier van werken. Iedereen kan flexibel werken en de plaats kiezen die het beste aansluit bij zijn of haar taak van dat moment: afzonderlijk in een afgesloten bureau, of met collega’s in een open space, vergaderruimte of coupé. Zelfs het ruime terras staat ter beschikking voor zowel werk als ontspanning. Bovendien biedt het gebouw veel lichtinval en een mooi uitzicht op het agrarisch gebied, zodat iedereen kan genieten van de groene omgeving.

Momenteel werken er een zestigtal mensen vanuit dit kantoor. In totaliteit kan het echter honderd werknemers een aangename werkplek verlenen. Dat geeft ons de mogelijkheid om te groeien, medewerkers van andere entiteiten te ontvangen en in te spelen op de vragen van onze klanten. We kijken er alvast naar uit om onze collega’s, klanten en leveranciers in Brustem te verwelkomen.