To overview
16/04/2018

Nieuwbouw Zetel Oost: het aftellen is officieel gestart!

Vandaag 16 april starten we echt. De eerste spadesteek vindt plaats op onze bouwgrond in Brustem. Dat is de plek waar onze nieuwe Zetel Oost komt.

In het nieuwe kantoor staat “werken in de natuur” centraal. Het optimaal integreren van de natuurlijke omgeving stond daarbij voorop. Daarom is het kantoorgebouw achteraan op het perceel geplaatst. Dit geeft een weids zicht. En door het gebruik van glas stroomt het natuurlijke licht naar binnen. De voorziene terrassen versterken dit buitengevoel nog eens extra.

Met de nieuwbouw streven we energieneutraliteit na, d.w.z. we gaan voor een BREEAM-certificaat. Dit gaat gepaard met een investering in 600 zonnepanelen en een KWO-installatie. Deze installatie zorgt ervoor dat we tijdens de zomer de warmte in de grond opslaan en in de winter verwarmen we het gebouw daarmee. LED-verlichting wordt overal voorzien.

De bouw van onze nieuwe Zetel Oost zal op verschillende vlakken een nieuwe wind doen waaien. Enerzijds gaan de werfketen de nieuwe inrichting hebben, het projectteam werkt volgens de LEAN-methode, het hele project is volledig geBIMd, … Anderzijds zal ook hier de nieuwe manier van werken geïmplementeerd worden: open werkplekken, concentratiebubbels, een werkcafé, aanwezigheid van een business center, … Kortom, ons nieuwe kantoorgebouw zal “state of the art” zijn!

We zullen trouwens niet alleen zitten. Wij voorzien ruimte voor een incubator. Jonge bouwgerelateerde start-ups kunnen bij ons een onderkomen vinden. Ook dat is invulling geven aan onze missie “Together we create space”.

Iedereen kijkt nu al reikhalzend uit naar de verhuis. Tja, daarop is het nog even wachten … De oplevering van het project is voorzien net voor het bouwverlof 2019.

We wensen het werfteam Dennis Franco, Nilüfer Kostakoglu, Jan Bijloos en Vincent Meylemans veel succes toe!